Det bästa med våren när man äntligen får komma ut och börja pyssla i trädgården.

Botten är en choklad cupcake. Fylld med hallonmousse. Täckt med vaniljfrosting. Dekorerad med marsipan och sockerpasta. Botten: 2 st ägg, 2,5 dl socker, 0,5 tsk vaniljpulver, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 dl kakao, 1 nypa salt, 1 dl rapsolja och 2 dl gräddfil. sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt. Sikta mjöl, kakao, bikarbonat samt salt i en bunke. Varva på låg hastighet mjölblandning, gräddfilen samt oljan i tre omgångar ner i äggblandningen. Det är viktigt att blandningen blir till en slät smet. Fyll formarna upp till 1/3 och grädda i 15-20 min. Låt svalna.                                                                                                                                Hallon mousse: 250 g frysta hallon, 3 dl grädde, 2 tsk vaniljsocker, 3-4 gelatinblad, socker efter smak. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp hallonen. Låt de koka tills det blir mos. Ta av de från värmen. Lägg gelatinbladen i hallonmoset. Rör om tills gelatinet har smält. Vispa grädden. När hallonmoset svalnat helt så vänder du ner det i grädden och blandar ordentligt.Ställ i kylskåp 3-4 timmar. Vaniljfrosting: ”50 g osaltat, rumstempererat smör, 500 g florsocker och 5 msk mjölk. Vispa smör och florsocker vitt och pöröst. Tillsätt mjölk tills du får önskad konsistens.

Tävlingsbidraget insänt av:

Rozalia Rafaelova

1 Stjärna2 Stjärna3 Stjärna4 Stjärna5 Stjärna 30Röster medel: 4,57 av 5
Loading...
Share on Tumblr