Verktyg till att baka och dekorera muffins

Bilden inskickad av

1 Stjärna2 Stjärna3 Stjärna4 Stjärna5 Stjärna Bli först att betygsätta muffinsen!
Loading...

Det är lite av en konst att baka muffins, men med rätt verktyg går baket som en dans. Den perfekta höjden åstadkoms lätt genom att använda sig av en muffinsplåt

För att göra baket än enklare – och resultatet snyggare – finns mängder med muffinsformar i papper eller silikon att välja mellan. Den lite mer fantasifulle kan välja muffinsformar med hjärtan, blommor, glada figurer på alternativt med en bjärt färg och en rolig form. Det gäller även muffinsplåtarna.

En slickepott, decilitermått, engångspritsar och en bra ballongvisp är också bra kompletterande verktyg för att lyckas med muffinsbaket.

Det är inte bara muffinsformar som kan sätta piff på bakverkens utseende. I USA har det länge funnits en trend med att dekorera muffins på olika sätt, en trend som nu också kommit starkt här i Sverige. För att göra riktiga kreationer krävs en sprits för att lägga glasyr eller för att fylla muffinskakorna, och en schablon för att pudra mönster och figurer på toppen. Strössel i form av stjärnor eller kulor ger också ett vackert intryck.

Till uppläggningen finns det sedan riktiga kakfat i höjd, så kallade muffinsträd, i mängder av former och varianter och askar att lägga sina muffins i för att kunna ge bort som present.